Organizare

La Şcoala Romanescu noi oferim educaţia necesară fiecarui elev, combinată cu activitaţi extracurriculare interesante şi sporturi diverse.

Toate aceste activităţi sunt supervizate de profesorii diriginţi, care se asigură că elevii nu folosesc prea mult timp pentru activităti extraşcolare în detrimentul pregătirii temelor.

Noi avem aşteptari mari de la elevii noştri: temele la fiecare materie să fie făcute inainte de urmatoarea lecţie, deci elevii invaţă să-şi organizeze timpul şi să-şi prioritizeze eforturile, ceea ce le va da incredere in sine şi independenţa necesare mai tarziu .

Orele de curs sunt de lunea pană vinerea de la 8.00 la 12.00, 13.00 sau 14.00 cu pauze de 15 minute(primar)/10 minute (gimnaziu). Toţi elevii pot participa la activităţi diverse dupa-amiaza.

Un puternic sprijin pentru elevi il constituie orele de "consultaţii" , acordate gratuit, pentru majoritatea materiilor.

La clasele III-VII, temele ar trebui să dureze, zilnic, două ore. Elevii claselor a VIII-a trebuie să petreacă cel puţin 15 ore pe saptemană pentru rezolvarea temelor şi studiu individual pentru pregatirea examenelor.